Een kijkje in de keuken

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen in de keuken van een ambachtelijke slagerij? Dat treft, want wij laten u vol trots een kijkje nemen achter de schermen! Wij, slagerij Frank en Marleen Van der Zande, vinden het belangrijk om de passie die wij hebben voor het slagersvak uit te dragen en met u te delen. Dat doen we zoals u van ons gewend bent dagelijks in de winkel en vanaf nu ook via social media. We inspireren u graag met mooie verhalen, over onszelf, ons team, de herkomst van onze producten, lekkere recepten, tips, ideeën en achtergrondverhalen. Deze week een tipje van de sluier.

Trots op onze historie

Wij zijn trots en dat dragen we graag uit, ook al zijn we bescheiden opgevoed. En we mogen ook best trots zijn op onze slagerij die al meer dan 100 jaar in onze familie is. Het slagersvak zit zogezegd in onze genen. “Geen mooier vak dan het slagersvak” vindt Frank. Onze zoon Laurant, de vijfde generatie werkt ook in de zaak en staat te popelen om daar zijn stempel op te drukken. Maar hij zal nog even geduld moeten hebben, want we zijn er zelf nog lang niet klaar mee!

Ambachtelijke producten

We bereiden dagelijks onze ambachtelijke producten zelf met versie ingrediënten, volgens onze eigen recepturen. We selecteren ons vlees zorgvuldig en we halen ons vlees uitsluitend daar waar de dieren het goed hebben. Het vlees komt rechtstreeks van de boer en we verkopen uitsluitend vrouwelijk vee. “Daar zit van nature veel meer vet in en is daardoor veel smaakvoller”, vertelt Frank. “Testosteron doet niets voor de smaak. Mooi lichtrood vlees, daaraan herken je een kwalitatief en vooral smaakvol stukje vlees.”

 

Ons team

Wij doen het niet alleen. We zijn trots op ons team, dat zich ook in deze lastige coronatijd niet uit het veld laat slaan, maar alle klanten vriendelijk, professioneel en mèt mondkapje te woord staat. Met aandacht voor onze klanten, die we graag onze gasten noemen. Met een stukje advies en service. Onze prachtige winkel hebben we zo ingericht dat we u optimaal van dienst kunnen zijn. Helaas kunnen we u momenteel door de corona-beperkingen niet allemaal tegelijk binnen laten komen. Vandaar dat we u in dit natte jaargetijde graag een paraplu ter beschikking stellen voor het geval u even buiten moet wachten.

Onze gasten

Onze gasten, zo noemen we onze klanten graag. Daar zijn we namelijk erg trots op en blij mee. We hebben een grote schare trouwe gasten, die al bij Franks vader kwamen. Zij kiezen nog steeds graag voor traditionele producten. Maar ook jonge mensen uit de nieuwbouwwijken weten ons uitstekend te vinden. Zij gaan mee in moderne trends en willen graag een mooi stuk vlees voor op de BBQ, of een gemakkelijke kant-en-klaar maaltijd na een drukke werkdag. Een lekkere tapas plank voor in het weekend gaat er ook wel in. En wat te denken van sterrenrestaurants uit de omgeving die speciaal naar ons toe komen voor onze heerlijke Bellota ham. Rechtstreeks geïmporteerd uit ons geliefde Andalusië.

 

“Dus zodoende…”

“Dus zodoende…” – dat is al jaren een gevleugelde uitspraak in ons bedrijf – zijn wij trots dat we ú tot onze klant mogen rekenen!” We gaan u regelmatig verrassen met een nieuwe blog. Want in deze eerste blog hebben we u nog niet kunnen vertellen waarom Frank zo van koeien houdt. Of hoe je nou een goede gehaktbal maakt. Of waarom Marleen zo dol is op tapas. Of hoe het voelt om de koetjes uit je eigen wei te slachten.

Graag tot de volgende blog!

Met hartelijke groet,

Frank en Marleen