U komt ze dagelijks tegen bij ons in de winkel: onze trots, onze medewerkers, ons team! Onze winkel mag dan wel slagerij Frank en Marleen van der Zande heten, maar zonder ons team zijn wij nergens!

Graag stellen wij onze medewerkers aan u voor. Deze week in the picture: Laurant van der Zande

Familie van…

Laurant van der Zande, dat klinkt als familie van deze beroemde slagerij uit Halsteren? “Dat klopt”, vertelt Laurant. “Ik ben de jongste zoon van Frank en Marleen. De appel valt dus niet ver van de boom! Mijn broer had niet de ambitie om het slagersvak te leren, maar ik voel me van jongs af aan al thuis in de slagerij. Als 4-jarig jongetje hielp ik al mee om worst te maken! Alhoewel, helpen…. Waarschijnlijk liep ik alleen maar in de weg! Ik ben letterlijk opgegroeid in de slagerij. Ik ben nu 23 jaar en volg nog 1 dag per week de Slagers Vak Opleiding. De overige dagen werk ik in de slagerij als slager, inmiddels al vier jaar.”

Ambacht

Het mooiste van mijn werk vind ik het pure ambachtelijke werk. Het maken van een mooie worst of een verduurzaamde ham. Dat is echt werk waar ik trots op ben.

Naast vlees ook vis

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden. Een van mijn favoriete hobbies is de hengelsport: ik ga er graag op uit om te vissen. Dat heb ik ook in mijn jeugd meegekregen, van allebei mijn opa’s. Dus naast vlees staat er ook regelmatig vis bij ons op het menu. Ik vis graag op zoutwatervissen. En wat ik vang gaat mee naar huis, om lekker op te eten!

Een goed ontbijt

Waarvoor ze mij wakker mogen maken? Een goed ontbijt, dat sla ik nooit af. Ik houd ervan om uitgebreid te ontbijten. Een lekker croissantje met uitgebakken spek, een gebakken eitje, worstjes. Als echte vleeseter vind ik dat er echt wel bij horen. En daarbij een verse jus d’orange en een goede kop koffie. Dan ben ik klaar om de dag fit te beginnen.

Favoriet

Mijn favoriete product is best lastig. Ik kies voor een heerlijke schouderkarbonade. Heel puur, met alleen een beetje peper en zout, bij voorkeur van de houtskoolbarbecue. Mijn favoriete gerecht zijn runderreepjes met rijst en sperziebonen. Maar ook een goede biefstuk vind ik niet te versmaden!

Tip

Mijn tip voor onze klanten? Eet genoeg vlees!

Quote: “Ik word gelukkig van het staren naar koeien”

Verhaal bij de foto:

Op de foto zie je mij bij de koetjes die vorig jaar naast ons huis in de wei stonden. Als echt natuurmens vond ik het heerlijk om deze mooie dieren te verzorgen. Natuurlijk weet je hoe de dieren gaan eindigen, maar ik vind het prachtig om ze een mooi leven te geven, met een goede verzorging. Fijn voor de koeien, maar ook fijn voor ons en onze klanten. We weten namelijk zeker dat deze koeien het goed gehad hebben. Dat weet je en dat proef je! Dé garantie voor mooi en puur vlees!

Mijn uitsmijter? “Het vlees van Van der Zande is om van te watertanden!”