NIEUW: TOPVLEES VAN DE DUBBEL DOEL KOE

Zoals u van ons gewend bent leveren wij u graag mooi kwaliteitsvlees uit eigen land. En we zijn trots dat we u nu iets nieuws kunnen bieden. Vlees van de Dubbel Doel koe. Gewoon uit Nederland, met de smaak van steaks uit Zuid-Amerika, zo niet beter. Waar komt dat vlees vandaan vraagt u zich misschien af? Daar zit een mooi verhaal achter.

Dubbel Doel Koe

Dubbel doel duidt erop dat een koe eerst dienstdoet als melkkoe, maar na haar werkzame leven ook een topkwaliteit smaakvol rundvlees kan leveren. Hoe dat precies zit?

Het was gebruikelijk dat melkkoeien aan het einde van hun melkcarrière direct naar het slachthuis gingen. Er werd dan zogenaamd “snippervlees” van gemaakt dat gebruikt wordt voor hamburgers en gehakt, dat vaak wordt geëxporteerd. Het tegenstrijdige is dat we in Nederland vaak vlees importeren vanuit de hele wereld. Niet echt duurzaam. Een mooie oplossing hiervoor is de Dubbel Doel Koe, die gebruikt wordt voor de productie van zowel melk als vlees.

Vakantie

Om de kwaliteit van het vlees van deze melkkoeien te verbeteren is het erg belangrijk dat ze een periode rust krijgen. Na hun melkcarrière krijgen deze koeien eigenlijk een welverdiende vakantie. In ruime strohokken met lekker voer en veel frisse lucht kunnen de koeien uitrusten en uitgroeien tot een volwaardige vleeskoe. Dat duurt minimaal 4 maanden.

Daarna bieden deze koeien een topkwaliteit vlees, vergelijkbaar met vlees zoals we dat kennen uit Zuid-Amerika. Het is doorregen met vet, wat de heerlijke smaak ten goede komt.

En goed nieuws: wij kunnen het u leveren! We snijden op aanvraag met zorg een prachtig stuk vlees voor u af van de Dubbel Doel koe. Bijvoorbeeld een heerlijke ribeye. Het vlees is vaak gemarmerd, met vet doorregen. Dat komt de smaak enorm ten goede!

Tip voor BBQ fanaten:

Een tip voor de bereiding van een prachtige rib-eye van de Dubbel Doel koe? Dat is heel simpel: bak de rib-eye aan iedere kant 4 x 30 seconden (afhankelijk van de dikte, wij adviseren u graag!) op het gietijzeren rooster van je BBQ of Green Egg, op ca 220 graden. Zo heb je snel een fantastisch stuk vlees, waar je niets extra’s bij nodig hebt: geen sausje. Na het bakken trancheren, een beetje versgemalen zeezout erover, een salade erbij en smullen maar!